Leo Sammallahti Todistepohjaisia ratkaisuja, ei teoreettisia ongelmia. Hyviä uutisia onnistuneesta politiikasta ympäri maailmaa, ei yksittäisten poliitikkojen arvostelua.

Kaikki blogit puheenaiheesta Keinoäly

Algoritmit meitä arvioimassa ja tekemässä tärkeitä päätöksiä

Weapons of Math Destruction - näin räyhäkkä nimi on Cathy O'Neilin suositulla kirjalla, joka kuvaa kuinka algoritmeja käytetään ja mitä vaaroja siihen sisältyy. Älkää ymmärtäkö minua väärin, kuten kirjan kirjoittajakin pidän matematiikasta ja suosikkikurssejani Otaniemessä olivat tietorakenteet ja algoritmit. Ne ovat digitalisaatiokehityksen ytimessä ja auttavat toteuttamaan tavoitteemme. Vaikka tässä tuonkin esille niiden vaaroja, niin tarkoitukseni on herättää keskustelua siitä, millä tavoin pitäisi ottaa huomioon esimerkiksi etiikka ja moraali niiden tekemisessä sekä käytössä.

Suuri Absurdi

Olen yrittänyt analysoida itseäni poliittisena eläimenä: poliittisesti kädetön, ei otetta sen paremmin rightista kuin leftistäkään. Ja center ei kestä, kuten Yeats asian ilmaisi:

“Things fall apart; the centre cannot hold;
Mere anarchy is loosed upon the world.”

Kokoomusnuoret ja keinoäly

Kokoomus on pian kolme vuosikymmentä putkeen saanut olla niissä vallan kammareissa joissa poliittisia virkanimityksiä jaellaan. Aina ajan tasalla olevat kokoomusnuoret ovat nyt tulleet siihen tulokseen, että nimitetyt virkamiehet olisi tarpeen korvata keinoälyllä, koska tulokset ovat mitä ovat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä